‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere; aradığınız kolay ve lezzetli yemek tanımlarını sizler için yazdık! ‘İftarda ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye merak edenler için işte günün menüsü: Kereviz çorbası, sarımsaklı çıtır tavuk, pancar salatası ve kestaneli tart tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Kereviz Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 adet kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
Kerevizin yaprakları
1 litre sıcak su
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Maydanoz (isteğe göre)
Servis için;
Kereviz çorbası nasıl yapılır?
1. Kereviz, havuç ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Kerevizin yapraklarını düzgünce yıkayıp minik minik doğrayın.
2. Düdüklüye tavuk suyunu da koyup 10 dk kadar haşlayın. 2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yapıp kaynayan sudan bir kaşık alıp karıştırın ve çorbaya koyup karıştırın.
3. 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve maydanoz koyup 5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın. Limon ve karabiberle servis yapıp afiyetle yiyin.
Sarımsaklı Çıtır Tavuk Tarifi
Malzemeler:
500 tavuk göğüs
1 yumurta
1/2 SB un
1 TK un
1 TK karabiber
3-4 diş sarımsak
1 küçük acı biber
1/2 YK sirke
Su
Sarımsaklı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
1. Tavukları minik minik doğrayın.
2. Kalan materyalleri koyu bir harç olacak halde çırpın.
3. Tavukları bu harca bulayıp derin yağda kızartın.
Pancar Salatası Tarifi
Malzemeler:
Pancar Salatası Nasıl Yapılır?
1. Pancarları yıkadıktan sonra suda haşlayın ve soğumaya bırakın.
2. Tam soğuduktan sonra kabuğunu temizleyin ve rendenin ufak gözünden geçirin. Sarımsağı da rendeleyip pancara katın. Akabinde ceviz, tuz, karabiber ve mayonezle süsleyerek servis edin.
Kestaneli Tart Tarifi
Malzemeler
Tart hamuru için:
Üzeri için:
300 gram kestane şekeri
1/2 su bardağı krema
Servisi için:
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Kestaneli Tart Nasıl Yapılır?
1. Elenmiş unu kakao ile karıştırıp derin bir karıştırma kabına alın.
2. Orta kısmını açıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve suyu ekleyin.
3. Orta kısmından kenarlara gerçek karıştırmaya başladığınız tart hamurunu kıvam alıp toparlanana kadar yoğurun.
4. Toparlanan hamuru altı eşit modüle bölüp yavaşça unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, küçük yuvarlaklar halinde açın.
5. Hamurları, tart kalıplarına yayın. Kenar kısımlarını yavaşça bastırıp kalıbın halini almasını sağlayın. Bir çatal yardımıyla hamurların üzerine küçük delikler açın.
6. Hamurların eşit oranda pişmesi, kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin ve hamurların üzerine açın. Orta kısımlarını tartı yapması ve hamura düz biçimini vermesi ismine nohut, kuru fasulye üzere bakliyatlarla doldurun.
7. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
8. Fırından çıkardığınız hamurların üzerindeki tartı ve yağlı kağıtları alın. Tıpkı ısı aralığında 5 dakika daha fırınlayıp orta kısımlarının da hafif bir renk almasını sağlayın. Fırından çıkartıp oda ısısında dinlendirin.
9. Üzeri için; kestane şekeri ve şekersiz çiğ kremayı mutfak robotunda püre haline getirin.
10. Oda ısısında dinlenen tart hamurları üzerine delikli bir patates ezici ya da özel bir aparat yardımıyla hazırladığınız kremayı sıkın. Üzerlerine pudra şekeri eleyip servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: